Groep 3-4

Samenwerkingsschool De Wending - Groep 3-4 -

Nieuws uit groep 3 en 4

De kerstvakantie is alweer voorbij. Wat was het kerstbuffet en de kerstwandeling gezellig met z’n allen. Ook hebben we het in de klas nog steeds erg leuk. Er wordt hard gewerkt maar daarnaast ook veel plezier gemaakt. Op het schoolplein spelen we fijn samen maar ook in de klas wordt goed samengewerkt. In de eerste weken van januari wordt extra aandacht besteedt aan de groepsvorming en de groepssfeer. Dit doen we met behulp van energizers en andere activiteiten. Eén van deze opdrachten was het van klein naar groot staan zonder te praten.

De week na de kerstvakantie zijn we gestart met het tweede thema van Da Vinci. Het thema is ‘de wereld in de toekomst’.  We hebben hierbij al gekeken hoe Nederland er van boven uitziet. Ook hebben we het al gehad over wat we willen weten over onze toekomst en hier vragen bij bedacht, bijvoorbeeld:Hoe zien de winkels er over 20 jaar uit? Hoe ziet de Wending er over 50 jaar uit?>Komende periode gaan we het onder andere nog hebben over de verschillende werelddelen, steden, beroepen, geloven, gebouwen en over dieren. Da Vinci heeft ook een site voor ouders. Hier staan per leuke ideeën op voor spellen, uitstapjes en boeken mochten jullie dit leuk vinden.http://www.davincivoorthuis.nl/. Kortom wij vermaken ons wel met het leren en de leuke activiteiten die we hebben en die er aan komen.

Er staat meer leuks komende periode op het programma. 17 januari gaan we namelijk naar het muzisch centrum voor een cobra workshop.

 

 

 

 

 

 

Groepsnieuws groep 3 en 4

We hebben de eerste weken van het schooljaar er alweer op zitten en wat een gezellige groep hebben we. Vol energie wordt er geleerd. Daarnaast hebben we het erg gezellig met elkaar.  Op het schoolplein kunnen we heerlijk met elkaar spelen, maar ook in de klas hebben we veel plezier en helpen we elkaar.  We hebben al aardig wat gezellige momenten met elkaar beleefd dit jaar. Zo zijn we tijdens de meester- en juffendag met de bus naar het Dolfinarium geweest. Wat een gezellige dag was dat! We hebben veel shows gezien en in de speeltuin gespeeld.

De week naar de herfstvakantie zijn we gestart met het eerste thema van Da Vinci. Het thema is 'samen op de wereld'. We hebben al geleerd hoe de maan, de zon en de aarde om elkaar heen draaien. Ook hebben we geleerd hoe het nou komt dat het in de nacht donker en overdag licht is. Naast de lessen waarin we veel leren over het thema is er ook een creatieve verwerking. Tijdens deze eerste les hebben we planeten getekend en een raket gemaakt. Da Vinci heeft ook een site voor ouders. Hier staan leuke ideeën op voor spellen, uitstapjes en boeken mochten jullie dit leuk vinden. http://www.davincivoorthuis.nl/ . Kortom wij vermaken ons wel met het leren en de leuke activiteiten die we hebben en die er aan komen. 

 

 

 

Vind ons op Facebook