Groep 3-4

Samenwerkingsschool De Wending - Groep 3-4 -

Na zes weken vakantie kwamen de kinderen vol met verhalen en foto’s terug op school. Het vertellen over de vakantie zorgde gelijk voor gezelligheid en je leert elkaar gelijk wat beter kennen.

In groep 3 zijn er twee nieuwe kinderen bijgekomen daar zitten nu 6 kinderen in de groep. Groep 4 heeft 8 kinderen en dan zijn er nog twee juffen.

De eerste weken starten we rustig zodat we allemaal kunnen wennen en besteden we veel aandacht aan de Gouden Weken om een goede sfeer in de klas te bereiken.

Wat we dit jaar allemaal gaan beleven, valt geregeld in de Wending Weetjes of hier op de site te lezen.

Groepsnieuws

Wat nerveus en zenuwachtig begonnen sommige kinderen na de zomervakantie in hun nieuwe groep, maar al heel snel waren ze gewend en op hun gemak. De spelletjes die we daarvoor gedaan hebben, hebben ervoor gezorgd dat we elkaar snel hebben leren kennen en nu zien we twee groepen die het samen gezellig hebben en goed kunnen werken. Groep 3 is hard bezig met het leren lezen en rekenen. Ook kunnen ze al een woorddictee maken en een aantal letters in schrijfletters schrijven. Groep 4 heeft twee thema’s van de nieuwe taalmethode doorgewerkt wat ze met veel enthousiasme doen. De eerste negen categorieën van spelling zijn aangeboden en wordt er onder ander met coöperatieve werkvormen hard geoefend om alle daarbij horende regels te leren. Naast het gewone leerwerk hebben we aandacht besteed aan de Kinderboekenweek waar de kinderen griezelige spullen meegenomen hebben om de thema kast in te richten en we spannende boeken gelezen hebben. We hebben een heel gezellige meester- en juffendag met elkaar gevierd. De sfeer was heel goed, de kinderen hadden plezier met elkaar en in de spelletjes. De theatervoorstelling De drakentemmer was erg leuk. De kinderen zaten op het puntje van hun stoel en deden enthousiast mee. De komende tijd komt er ook een gezellige tijd aan met Sinterklaas en Kerst. Natuurlijk blijven we ook hard werken aan alle andere vakken.

Vind ons op Facebook