Groep 5-6

Samenwerkingsschool De Wending - Groep 5-6 -

Het schooljaar is nu een aantal weken aan de gang. In groep 5/6 hebben we hard gewerkt met de Gouden Weken. Iedereen heeft elkaar beter leren kennen en er is veel ruimte voor groepsvormende activiteiten. Hier gaan we de komende weken nog mee door, al zijn het dan de Zilveren Weken.

Voor groep 5 zijn er dit jaar veel dingen nieuw. Zo krijgen ze er drie nieuwe vakken bij: geschiedenis, aardrijkskunde en natuur. Dit krijgt al aardig vorm en de kinderen zijn er enthousiast mee bezig.
Voor beide groepen zijn de tablets nieuw. Dit is, aldus de kinderen, “echt super cool” en “heel erg gaaf”. Daarnaast geven ze ook aan dat het veel tijd scheelt, want ze hoeven fouten niet te gummen.

Wat ik als leerkracht merk is dat de kinderen er super door gemotiveerd raken. Als ze een foutje maken, komen ze daar geen drie kwartier later achter, maar worden ze meteen gemotiveerd om het op te lossen. Dit staat namelijk direct in beeld.

Na de herfstvakantie komt het volgende groepsnieuws op de site.

Nieuws uit groep 5 en 6

Reis om de wereld in 80 dagen
Dinsdag 13 februari gingen we met groep 5/6 naar de voorstelling reis om de wereld in 80 dagen.
Eric Borrias was de verteller het was heel knap,
Want hij speelden alles wat er voor kwam.
Het was wel leuk, maar soms een beetje saai
en vaak grappig. Er is ook een boek over geschreven.

Hij speelde Phileas Fogg en Passepartout en detective Fix en prinses Aouda. Het is een aanraden voor iedereen. Het is wel 7 jaar en ouder. Het is een hele
aardige man die het speelde. Het is ook leuk om met een uitje op school te doen ,Want dat deden wij ook.
Het duurde een uur. Het was wel een leuke ervaring.
Hij liet ook weten waar hij naar toe ging op het eerst.
Over de voorstelling
De eigenwijze Engelsman Phileas gaat een weddenschap aan om in 80 dagen om de wereld
Rond te reizen, per boot en trein. Samen met zijn
Butler passepartout begint hij aan de reis.
Wat hij niet weet is dat hij achterna wordt gezeten
Door detective Fix Die er van overtuigd is dat Phileas Fogg diegene is die de bank van Engeland heeft beroofd. De reis voert door voor het merendeel door
Landen die in die tijd onder Engels bestuur staan.
De reis verloopt voorspoedig tot ze in India een prinses bevrijden uit de handen van bandieten ze lopen vertraging op en ook detective Fix doet er alles aan het gezelschap te dwarsbomen. Maar met vindingrijkheid en het geld van Phileas Fogg lukt het ze toch om op tijd terug te zijn. Bovendien wordt de stijve deftige Phileas Fogg verlieft op prinses Aouda. Uiteraard trouwen ze ,nadat ze succesvol hun reis rond de wereld hebben afgesloten.

 

Informatie over Jules Verne
Jules Verne werd in 1828 geboren in Frankrijk.
Hij studeerde rechten in Parijs, Maar het theater en de literatuur trokken hem meer. In 1863 verscheen zijn eerste boek vijf weken in een luchtballon , zijn eerste roman in de serie wonderreizen, de uiteindelijk 64 titels zou tellen., waaronder reis rond de wereld in
80 dagen. In 1872 werden de Wonderreizen bekroond.

Geschreven door Nikki en Maraam

Samenwerkingsschool De Wending - Groep 5-6 -

Vind ons op Facebook