Groep 5-6

Samenwerkingsschool De Wending - Groep 5-6 -

Het schooljaar is nu een aantal weken aan de gang. In groep 5/6 hebben we hard gewerkt met de Gouden Weken. Iedereen heeft elkaar beter leren kennen en er is veel ruimte voor groepsvormende activiteiten. Hier gaan we de komende weken nog mee door, al zijn het dan de Zilveren Weken.

Voor groep 5 zijn er dit jaar veel dingen nieuw. Zo krijgen ze er drie nieuwe vakken bij: geschiedenis, aardrijkskunde en natuur. Dit krijgt al aardig vorm en de kinderen zijn er enthousiast mee bezig.
Voor beide groepen zijn de tablets nieuw. Dit is, aldus de kinderen, “echt super cool” en “heel erg gaaf”. Daarnaast geven ze ook aan dat het veel tijd scheelt, want ze hoeven fouten niet te gummen.

Wat ik als leerkracht merk is dat de kinderen er super door gemotiveerd raken. Als ze een foutje maken, komen ze daar geen drie kwartier later achter, maar worden ze meteen gemotiveerd om het op te lossen. Dit staat namelijk direct in beeld.

Na de herfstvakantie komt het volgende groepsnieuws op de site.

Nieuws uit groep 5 en 6

Vanaf het begin van het schooljaar tot nu hebben we in de groep ontzettend hard gewerkt. Zoals eerder geschreven, zijn er veel vakken nieuw dit schooljaar. Hier zijn we bijna allemaal aan gewend. Het rekenen op de tablets gaat steeds beter en de leerlingen kunnen nu ook aan hun eigen leerdoelen werken. Ze zien op hun tablet wat ze wel of nog niet beheersen. De nieuwe taalmethode zorgt ervoor dat de kinderen op een andere manier naar de Nederlandse taal gaan kijken. Zo is groep 5 al uitgedaagd om een weerbericht te schrijven en te presenteren en groep 6 heeft zelfs in groepjes een nieuwe versie op de “Zuiderzeeballade” geschreven.

 

Naast alle vakken is er deze tijd ook veel ruimte geweest voor andere dingen. Zo hebben we met alle meesters en juffen onze verjaardagen gevierd. We hebben de hele ochtend “Oud Hollandse” spelletjes gespeeld met elkaar. Dit was ontzettend gezellig.

De opening van de Kinderboekenweek viel tegelijk met dierendag. Dit heeft ervoor gezorgd dat er erg veel enge dieren op school kwamen. Sommige konijnen zaten in een eng hok en sommige honden hadden een hele enge halsband om. Gelukkig waren de dieren en de kinderen niet bang, want er liepen ook nog een aantal heksen op het schoolplein.

We hebben de Kinderboekenweek afgesloten met een opening van een boekenruilkast. Deze kast wordt al veel gebruikt door de kinderen.

 

Op dit moment is het een echte Nederlandse herfst. Dit zorgt ervoor dat we sommige pauzes binnen moeten houden, omdat het schoolplein niet te betreden is zonder helemaal nat te regenen. In deze pauzes komt er speelgoed uit de kasten waar de kinderen in groep 5/6 niet vaak mee spelen.

Als het herfst is, betekent het dat Sinterklaas ook weer naar Nederland komt. Sterker nog, hij is er alweer een week. Ook de kinderen in groep 5 en 6 zitten vol van het Sinterklaasverhaal en dus genieten wij van de afleveringen van het Sinterklaasjournaal. Het hardst kunnen we lachen om de weerspreuken met Jan Boerenfluitjes.

In de klas hebben we lootjes getrokken en gaan we allemaal een surprise en een gedicht voor een ander maken. Dit jaar doet groep 5 dat voor het eerst, dus dat brengt wel spanning met zich mee. Maar we weten zeker dat het allemaal mooie surprises worden en we hebben er erg veel zin in.

Samenwerkingsschool De Wending - Groep 5-6 -

Vind ons op Facebook