Groep 7-8

Groep 7&8 zijn er klaar voor!
Marle, Nina, Jesse, Myra, Ilse, Sterre, Maartje, Thijs de Wit, Thijs Sonderen, Fenna, Jens, Max, Maryam, Tessa en Rouaa zijn weer helemaal opgeladen en vol energie, passie en plezier voor het komende schooljaar.

Nieuws uit groep 7-8

Agenda

Op school hebben groep 7 en 8 een agenda .

Die gebruiken we voor het  inplannen voor het werk zoals rekenen spelling en ook taal.

Schrijven we ook de lessen en de toets scores erin. Spreekbeurten en boekenkring (boekendoos) komen daar ook in te staan .

Eerst hadden we een weektaak. En nu niet meer. En een agenda  is ook handig

omdat het mee naar huis mag. Dan weet je wat je de volgend dag moet doen en kan je dit bespreken met je ouders. En leer je vast voor het Voortgezet Onderwijs te plannen vooruit te denken.

Thijs de Wit

 

 

 

Herfst

veel kastanjes

veel verschillende kleuren

bladeren vallen van bomen

Leuk!

Tessa en Jens

 

8+klas

Wij zitten op de 8+klas op het Zuyderzee lyceum.

Elke dinsdagochtend gaan wij er naartoe.

Hier krijgen wij net wat meer uitdaging dan op de Wending.

We beginnen met een kring en voor de rest is elke ochtend erg verschillend

Opdrachten, foto’s, ons zelf tekenen op behang.

Volgende week gaan we beginnen met het eerste project: kunst geschiedenis.

Ook hebben we al veel leuke opdrachtjes gekregen,

zoals een toren bouwen et spekjes en spaghetti.

Dat hebben we ook in de klas gedaan.

Ilse Hooijman

 

 

Tutor lezen met de groepen

1,2,7en8

 

Vorige maand kwamen er twee mevrouwen in de klas die kwamen van de bibliotheek  wisten we alles uitleggen wat het in hield dat tutor lezen dus toen kregen we een hele uitleg wat we moesten doen en toen wisten we  alles dus konden we aan de slag gaan en alles verliep goed en nu is het bijna klaar .

Met tutor lezen proberen we ze zoveel mogelijk bij te brengen en dat lukt goed vinden we, want de kinderen leren nieuwe woorden. Ze vinden het ook leuk dus dan zijn ze geconcentreerd op wat je voorleest en onthouden ze het beter dan dat ze afgeleid zijn.

Uiteindelijk kunnen ze het zelf voorlezen en dat is best knap voor 1en2 .

We lezen op de dagen: maandag en donderdag en op donderdag na het lezen mogen we een nieuw boek uitkiezen dus dan is het misschien een moeilijker boek dan de vorige dus is het een nieuwe uitdaging.

Max

 

Snappet

Snappet gebruiken we voor rekenen en later misschien ook voor andere vakken.

Ze zijn er in alle kleuren (geel, zwart, blauw en roze)

De groepen 5,6 7 en 8 hebben een Snappet laptop.

Als we klaar zijn met het werk gaan we verder met onze leerdoelen die kiest de juf/meester of je kan er zelf een kiezen. Dan kijk je in je werk waar de fouten zitten. Als je een som fout hebt dan komt er rood blokje in je beeld  en als het goed is wordt hij groen.

 

Je kunt ook sterren verdienen ze hebben allemaal een betekenis.

 

De klas vind het leuk, het is iets anders dan het gewone rekenwerk uit het boek. Je bent meer bezig met kladpapier en je eigen doelen.

Sterre en Nina.

 

 

 

 

 

 

 

 

           

 

 De Kinderboekenweek

 

De Kinderboekenweek is van start gegaan op woensdag 4 oktober 2017. Wee gingen het dansje doen van de Kinderboekenweek. Het heet gruwelijk eng! In het halletje het was versiert. Er lagen bier dopjes en er waren heel veel vuilniszaken geknipt en een soort slingers. We hebben er anderhalve week aan gewerkt. En we hebben het vrijdag de dertiende afgesloten.wij hebben met groep 7 en 8 monsters genaakt en als je hem openklapt is het een gruwelijk monster!

Fenna

 

Vrijdagmiddag

Elke vrijdag middag gaan we met groep 5,6,7en 8

Tekenen, ict en handvaardigheid doen. Dat is heel leuk

Het thema van dit moment is diep in de zee. Bij ict gaan alle kinderen op een computer en maken een PowerPoint.

 

Bij juf Marijke doen we

Handvaardigheid. We

Maken een aquarium van karton,

Papier, verf en glitters. En bij

Juf Edith maken we tekeningen, die bij het     thema passen.

Van Maartje en Maryam.


Plusklas

Om half negen begint de plusklas. We beginnen in de kring om een beetje bij te kletsen. Dan beginnen we met ons project. Ons project is gekleurde energie. we krijgen eerst een verhaaltje te horen over Sunny de auto die op zonne-energie rijd. Dan gaan we ermee bezig. Dan doen we challenge, bijvoorbeeld  dan moeten we met 20 rietjes een 25 centimeter hoge toren maken en daar moet een tennisbal 20 seconden op balanceren zonder de toren vast te houden, dat was echt moeilijk. Dan hebben we pauze we gaan dan in de kring zitten om het jeugdjournaal te kijken. Dan gaan we naar buiten Marle zit meestal op het klimrek en Jesse voetbalt. Na de pauze doen we proefjes, op elk proefje staat een nummertje, en bij de proefjestafel staan nummertjes,  zo weten we welke ingrediënten we nodig hebben. En dan is de plusklasochtend al weer om.

 

Jesse en Marle

 

 

 

 

 

Vind ons op Facebook