Groep 7-8

Groep 7&8 zijn er klaar voor!
Marle, Nina, Jesse, Myra, Ilse, Sterre, Maartje, Thijs de Wit, Thijs Sonderen, Fenna, Jens, Max, Maryam, Tessa en Rouaa zijn weer helemaal opgeladen en vol energie, passie en plezier voor het komende schooljaar.

Samenwerkingsschool De Wending - Groep 7-8 -

Nieuws uit groep 7-8

EHBO les
We krijgen in groep 7 en 8 elke maandag een EHBO les van juf Nynke.
Elke week moeten we een hoofdstuk lezen uit het handboek wat we hebben gekregen.
Ook hebben we een pakketje met allerlei EHBO materialen gekregen waar we mee kunnen oefenen.
De hoofdstukken gaan over kennismaken, thuis, in het verkeer, school, buiten spelen, sport, jonge kinderen en ouderen. We hebben tot nu toe 2 lessen gehad en we vinden het erg leerzaam.

Sterre en Ilse

Route 8 door Max en Nina.
Het begon in de klas met het bespreken over hoe we het gaan doen.
Bella en Bink gingen het uitleggen in een filmpje.
We hebben er anderhalve dag aan gewerkt.
Je mocht wat lekkers meenemen naar de route 8.
Je kreeg een succes fles met water en twee marsjes.
Als je een antwoord goed had werd je niveau aangepast.
En als we een opdracht af hadden mocht je ff iets voor jezelf doen.
En toen alles klaar was gingen we naar de speeltuin en daar gingen we verstoppertje doen.

De Musical
Groep 7/8 doet dit jaar een hele leuke musical, de juffen hebben de musical geïntroduceerd door middel van een mini toneelstukje.
De musical heet: Bende Op De Camping, het is een komische en leuke musical met veel woordgrapjes.
De musical speelt zich af op de camping, de naam zegt het al, het is er een grote bende.
Wie zal het oplossen?
Natuurlijk had niet iedereen meteen een rol, we hebben eerst de musical doorgelezen.
We hebben er allemaal erg veel zin in, en de liedjes gaan we oefenen met onze muziek juf: Juf Lise.

Myra, Maryam.


Dode hoek les
[ DHL ]

Eerst gingen we in de klas samen met de juf praten over wat je moet doen in het verkeer. Daarna hebben we een quiz gedaan. Toen daarna gingen we naar Tessa’s huis, want daar stond een vrachtauto geparkeerd daar mochten we in zitten, maar niet aan de knopjes zitten. We deden een soort verstoppertje met de spiegels. Dan moesten de kinderen in de vrachtwagen hun ogen dicht doen en dan ging iemand zich verstoppen dan moest je door middel van de spiegels diegene opzoeken. Het andere groepje begon met een soort test. Daar moest je de vragen beantwoorden.
Jens & Fenna

 

ROC Friesepoort
Wij gingen naar ROC Friese Poort. We kwamen binnen en kregen direct een tasje met eten en drinken en volders. Iedereen kreeg een ander kleur tasje. Toen kregen we uitleg. Over beleef je beroep. We kregen daarna een begeleider die ons mee nam. Als eerst gingen wij naar een kamer waar we een 3D schets gingen maken op de computer. Toen gingen we met de waterschap bezig. En gingen daar diertjes onderzoeken. Go infra daar gingen we een leiding aanleggen van buizen. Daarna gingen we naar de techniek bus. Daar hebben we leuke spelletjes gedaan. Toen hebben we Aikido gedaan een verdedigingssport. En als laatste een leuke quiz.
Thijs de Wit en Thijs Sonderen

De koningsspelen
20 April gingen we de koningsspelen vieren op school. We ontbeten daar. Groep 1 t/m 6 opende de koningsspelen met het dansje op het nummer fitlala van kinderen voor kinderen. We gingen in groepjes met de Schalmei. Er was een stormbaan, twee grote ballen die je moest rollen tussen de lintjes door, een kruiwagenrace en kratten die je op moest stapelen, en een kruiprace. Die dag was het heel lekker weer om de koningsspelen te doen. Groep 7 en 8 aten ‘s middags op school , omdat ze in de ochtend naar beleef je beroep gingen in Emmeloord.
Jesse & Marle

 


Bewegend leren.
Wij hebben in de klas allemaal leuke dingen om je beter te concentreren.
Zoals: een yoga bal, stres spulletjes, egels om op te staan, statafels en wiebelplanken. We gaan soms ook naar buiten om spelletjes te doen zoals: het Zweeds renspel en een dictee. Soms gaan we ook met stuiterballetjes stuiteren. Dan noemen we bijvoorbeeld de tafels erbij.
Maartje & Tessa

Vind ons op Facebook