Groep 1-2

Samenwerkingsschool De Wending - Groep 1-2 -

Na een fijne vakantie is het dan toch weer zover! We mogen naar school!

Dit schooljaar mogen we een aantal nieuwe kinderen verwelkomen en beginnen we met een groep van 15 kinderen. En zoals u kunt zien op de foto hebben ze er allemaal weer zin in!

Dit jaar beginnen we met het thema: “Weer naar school”. En wat het thema hierna wordt? Dat wordt in overleg met de kinderen bedacht. Via de WendingWeetjes houden we u op de hoogte.

De eerste dagen zijn we begonnen met spelletjes spelen waardoor je elkaar beter leert kennen. En wat doet groep 1 en 2 dat goed! We hopen er met zijn allen een mooi schooljaar van te maken.

Nieuws uit groep 1 en 2

Na de kerstvakantie zijn er weer een hoop dingen gebeurd. Zo hebben we 2 nieuwe leerlingen welkom mogen heten. Welkom Eva en Mayke!

De eerste activiteit was een bezoek aan de bibliotheek. Hier hebben we kennis gemaakt met de verschillende boeken die er te vinden zijn in de bibliotheek en werden er verschillende boeken voorgelezen door de ouders die mee waren.

Ook zijn we gelijk begonnen met het oefenen voor de voorstelling! En wat was het een succes. We hebben het boek: Boer Boris in de sneeuw uitgespeeld, liedjes gezongen en een versje opgezegd. Wat mogen de kinderen trots zijn op hunzelf!

De week na de voorstelling hebben we van carnaval weer een mooi feest gemaakt! Iedereen was verkleed en hebben we een aantal keer de polonaise gelopen. Vivianne en Puk uit groep 1 / 2 hebben zelfs een spetterende playbackact neergezet! Wat knap!

Tussen deze twee spannende maar ook leuke activiteiten hebben we mogen genieten van de Nationale Voorleesweek. De kinderen van groep 7 en 8 hebben een prentenboek voorbereid die ze hebben voorgelezen aan de kleuters. Wat kunnen ze toch mooi voorlezen!

Vind ons op Facebook