In onze groep zitten 9 stoere, gezellige jongens en 7 gezellige, stoere meiden. Op maandag t / m donderdag staat meester Ewoud voor groep 7 / 8. Op dinsdag- en woensdagochtend wordt de groep gesplitst. Juf Marcha neemt groep 7 dan mee naar een ander lokaal. Op vrijdagochtend staat juf Marcha voor groep 7 / 8. Vrijdagmiddag staat in het teken van crea. Hierin komen de onderwerpen techniek, ICT, tekenen en handvaardigheid aan bod.
Het ochtendprogramma
Iedere ochtend heeft in hoofdlijnen dezelfde structuur. Wij starten de dag altijd met het inchecken. De kinderen geven aan hoe ze zich voelen en kunnen hier, als ze dat zelf willen, iets over delen. Op drie ochtenden van de week gaan we na het inchecken over naar de kring of een ochtendgesprek. Rond 8.45 uur starten we met rekenen. Dit doen de kinderen op hun Snappet; een tablet waarop zij de rekenleerstof verwerken.
Om 9.30 uur gaan we over op spelling waarbij er naast het correct spellen van woorden ook veel aandacht is voor werkwoordspelling en grammatica.
Na de kleine pauze pakken we allemaal ons leesboek en gaan we heerlijk een half uur lezen. Dit doen we volgens het principe van LisT. In onze groep lezen de kinderen stil in hun eigen boek of onder begeleiding van de leerkracht. Ook zijn er kinderen die zullen duo lezen of kinderen uit lagere groepen ondersteunen bij het lezen door de taak van tutor op zich te nemen. Daarnaast is er ook tijd voor minilesjes, boekpromotie en het bevorderen van leesplezier door middel van bijvoorbeeld een aantal moppen uit een moppenboekje. Het plezier in lezen, genieten van de boeken en meters maken staan centraal. Het laatste deel van de ochtend vullen we met taal of begrijpend lezen.
Compacten en verrijken
Kinderen die de leerstof goed beheersen, volgen een aangepast programma. Zij hoeven minder van de basisstof te maken en hebben hierdoor meer tijd voor verrijkend materiaal. Op de weektaak kunnen zij terugvinden wat zij moeten doen per dag.
Het middagprogramma
‘s Middags is het tijd voor Da Vinci, onze nieuwe methode voor wereldoriëntatie. In deze methode zitten de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en biologie verwerkt. Een keer per week geeft de leerkracht een les over een bepaald onderwerp binnen het thema. Gemaakte opdrachten worden verzameld in een portfolio. Elke week hebben we minimaal een halfuur Engels. Hoofdzaak is dan om woordenschat te ontwikkelen en het luisteren in Engels te ervaren. De lessen HVO/GVO/IVO worden gegeven op de dinsdagmiddag door verschillende vakdocenten. De gymlessen worden op dinsdag- en vrijdagmiddag verzorgd door meester Jelle. Op donderdagmiddag komt de muziekjuf een halfuur muziekles geven. De dag sluiten we altijd af met het uitchecken. De kinderen geven aan hoe ze zich voelen en kunnen hier, als ze willen, iets over delen.
Doelen
In de klas hangen doelenposters voor rekenen, spelling, taal en Da Vinci. Daar is te zien waar de kinderen over leren en wat ze na een werkperiode beheersen. Hierdoor weten de kinderen waar ze naar toe werken en of ze het al beheersen. Een aantal keren komen deze doelen terug in de gesprekken met de leerkracht. Ook tijdens de les worden deze doelen individueel besproken / bekeken.
Gouden weken
De eerste drie weken van het schooljaar staan in het teken van de Gouden Weken. Het doel van deze periode is het creëren van een fijne sfeer in de groep. Tijdens deze drie weken doen wij veel activiteiten die een positief effect hebben op de groepsvorming en zullen de omgekeerde oudergesprekken plaatsvinden.
Klassenouder
Angela Huijben is onze klassenouder. Zij is de moeder van Carlijn en Tygo. Heel fijn dat je dit wilt doen Angela!